Как работят техниците ви

Форум за проблеми, идеи и предложения свързани с Cooolbox

Как работят техниците ви

Мнениеот asen_sp » Вто Ное 26, 2013 6:46 pm

Здравейте,
Днес при посещение по заявка за втори приемник, вашите "техници" такъв селски номер са ми скроили, че още не мога да се успокоя. Историята започва още преди година и нещо, когато всъщност дойдоха за първи път да пускат нова услуга на адреса. Пуснаха си оптичното влакно до мястото, където трябваше да стои медиа конвертора и когато стана въпрос, че телевизора се намира на друг етаж отговора им беше: - "Не сме длъжни да ви окабеляваме къщата". Както и да е, преглътнах го и се разбрахме сам да си пусна кабелите, за което всъщност си бях платил такса включване.Не стига наглост, ами Вашите колеги ме таксуваха 10 лева за 30 метра кабел, който и в магазина не струва толкова. Познайте дали ми дадоха документ за него и къде са отишли парите? По- късно прецених, че кабелът, който използвате не става за външно полагане и го смених с FTP - 5-та категория.
От тогава съм изключително доволен клиент, защото ми се е налагало да звъня на съпорта не повече от един път. Плащам си таксите редовно.И това до днес, когато вашите колеги са дошли да пускат новия приемник. Прибирам се аз от работа и какво да видя- на медия конвертора ftp-то разцепено на две. Отивам да погледна кабелите на етажа- там отрязан на пода на терасата и селски увит с тиксо. Искам да попитам дали си давате сметка, че това ще работи докато утре не го затрупа снега. Пуснал съм заявка за ново посещение на адреса, за да си оправят простотиите и настоявам да ми се сменят кабелите и до двата телевизора.
asen_sp
 
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Май 19, 2009 9:24 pm

Re: Как работят техниците ви

Мнениеот tedet » Вто Дек 03, 2013 1:50 pm

Здравейте, asen_sp. Благодарим Ви за отделеното време да споделите с нас впечатленията си.
За нас е задължително Cooolbox услугата да бъде предоставена по оптика до дома на клиента, а окабеляването в самия имот до съответните ТВ приемници се прави от нас с UTP кабели, които са предвидени изключително за вътрешен монтаж, тъй като по принцип всички крайни устройства се намират на един етаж. Във Вашия случай вътрешното окабеляване всъщност се е оказало външно, за което ние не сме били подготвени с подходящ вид кабел (FTP/Cat.5), а и в повечето такива случаи пускаме отделни услуги за всеки от етажите. Част от политиката ни е да не предлагаме изграждане на "допълнителна" мрежа за клиента (извън дома, по фасади и др. частни случаи), тъй като нямаме възможност да носим отговорност за евентуални проблеми, свързани с нея.
Относно инсталацията на втория приемник, бихме искали да Ви поднесем извиненията си, че сме нарушили целостта на положения от Вас кабел. Тъй като не сте ни дали предварителна информация, че е нужно външно окабеляване във Вашия дом, за техниците е останало сами да преценят дали да разцепят Вашия кабел и да пуснат услугата или да си тръгнат без да извършат инсталацията и да я отложат. Колегите са преценили, че по-скоро ще се надявате на работеща услуга и са действали на своя глава, за което още веднъж се извиняваме.
Тъй като последното, което желаем е да се чувствате ощетен, бихме искали да насрочим удобни за Вас дата и час, в които да Ви посетим, за да възстановим разцепения от нас кабел. Ако имате желание да направим допълнително външно окабеляване за втория приемник, сме готови го да направим безплатно специално за Вас, като молим да имате предварително подготвен за това кабел.
tedet
 
Мнения: 300
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:13 pm
Местоположение: Sofia

Re: Как работят техниците ви

Мнениеот Lucky Luciano » Вто Дек 03, 2013 9:14 pm

Дали този "монтаж" не е извършен от Маринчо/Марианчо... Все му забравям името? На път бях да го изгоня от един монтаж, след като ми заяви, че не му влизало в работата да пуска рейка за влакно, въпреки, че имаше положено гофре и просто трябваше да пусне рейката от едната страна, за да изтегли влакното. Щял да дупчи новата дограма, че му било по-лесно. След като му обясних, че нищо няма да дупчи, ми смотоляви, че в колата няма рейка. Казах му, че като в неговата няма, вероятно в тази на някой негов колега има и ако трябва ще се разходи, за да вземе. Накрая се намеси неговият колега, който беше изключително възпитан и разбран човек, обясни ми, че ще запознае шефовете /което и стана, защото още на следващата сутрин ми звъннаха, за да потвърдя, че това е било така/ с недопустимото му поведение, от което нашия явно се стресна, та веднага намери рейка от неговата си кола и си свърши работата.
Такова изпълнение е възможно само някой като него да направи. Всички останали монтажници, с които съм имал работа, винаги, ама винаги са правили всичко, както го искам, без да се опитват да минат по пътя на най-малкото съпротивление, включително и скриване на влакно и т.н.
Lucky Luciano
 
Мнения: 37
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 12:20 am

Re: Как работят техниците ви

Мнениеот plameni » Пет Окт 24, 2014 3:40 pm

Отдавна не бях имал взаимоотношения с екипите, които извърват инсталации.
Днес имах възможност пряко да наблюдавам извършването на една нова инсталация и едно преместване.

Впечатлен съм от безупречната работа на екипа - от предварителната подготовка, та чак до последното изтеглено и положено кабелче.
Поздравления и благодарности за отличното и качествено изпълнение!
Ooops! Did my sarcasm hurts your feelings?

За всяко явление може да се намери логично, просто и напълно погрешно обяснение...
Аватар
plameni
 
Мнения: 1191
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 11:04 pm

Re: Как работят техниците ви

Мнениеот plameni » Чет Апр 04, 2019 1:38 pm

Отново добри думи за бързата и отлична работа при инсталация, този път за фирмен акаунт.
Въпреки проблемите, беше намерен алтернативен вариант за трасето и работата беше приключена качествено и в срок.
Поздравления за екипа и организацията на процеса!
Ooops! Did my sarcasm hurts your feelings?

За всяко явление може да се намери логично, просто и напълно погрешно обяснение...
Аватар
plameni
 
Мнения: 1191
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 11:04 pm

Re: Как работят техниците ви

Мнениеот Joy » Вто Апр 09, 2019 12:09 pm

Благодарим, plameni, за положителния отзив!
Ще се погрижим той да стигне и до главните "виновници" за него :)
Аватар
Joy
Модератор
 
Мнения: 403
Регистриран на: Пон Юни 08, 2015 4:12 pm


Назад към Общи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта