Страница 1 от 3

Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2012 1:49 pm
от Airfan
Имам следното питане - от няколко месеца вече не съм на промоция с втория сет топ бокс, а си го плащам. По този повод не би ли следвало същия да се замени с по-хубавия модел, който поддържа HD резолюции или няма такава практика?

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Вто Мар 06, 2012 9:48 pm
от plameni
+1
Използвам случая и аз да се присъединя към това питане.

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 1:41 pm
от Антони
и, аз си плащам за втори приемник, така че се присъединявам също

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 1:51 pm
от Ilves
Преди време бях попитал и отговорът беше, че не може да се замени, ако към договорът вече има HD приемник. Което означава, че който има само от по-старите приемници не би трябвало да има проблем да замени единия за HD. В моя случай имах друг HD и VIP-1910 ми остана на единия телевизор. Но може и да са се променили нещата...

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 3:46 pm
от Airfan
Ilves написа:Преди време бях попитал и отговорът беше, че не може да се замени, ако към договорът вече има HD приемник. Което означава, че който има само от по-старите приемници не би трябвало да има проблем да замени единия за HD. В моя случай имах друг HD и VIP-1910 ми остана на единия телевизор. Но може и да са се променили нещата...

Познавам човек, който се включи наскоро с два приемника и получи два HD приемника. Не че съм приритал, но ми е принципен въпроса, тъй като ако скоро си купя нов телевизор и за другата стая, въпросът ще е наболял и при мен.

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 5:44 pm
от Ilves
Airfan написа:...Познавам човек, който се включи наскоро с два приемника и получи два HD приемника. Не че съм приритал, но ми е принципен въпроса, тъй като ако скоро си купя нов телевизор и за другата стая, въпросът ще е наболял и при мен.

Аз говоря когато искаш да смениш такъв, какъвто вече ползваш с HD. Аз също включих два допълнителни HD приемника, но първият, с който бях, си остана.

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2012 1:18 am
от Airfan
Ilves написа:
Airfan написа:...Познавам човек, който се включи наскоро с два приемника и получи два HD приемника. Не че съм приритал, но ми е принципен въпроса, тъй като ако скоро си купя нов телевизор и за другата стая, въпросът ще е наболял и при мен.

Аз говоря когато искаш да смениш такъв, какъвто вече ползваш с HD. Аз също включих два допълнителни HD приемника, но първият, с който бях, си остана.

И моят въпрос е същия, дали може да се смени при желание от моя страна. Горното го дадох като пример, че явно може.

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2012 1:52 am
от Ilves
Airfan написа:... И моят въпрос е същия, дали може да се смени при желание от моя страна. Горното го дадох като пример, че явно може. ...

Има разлика между това някой да добави (или да се включи с) (един или) два допълнителни приемника и това, да иска да замени ползван досега SD приемник с HD такъв. За смяна, както писах, условието беше да няма друг HD приемник към договора. Тоест, ако включваш допълнителен, едва ли ще е проблем да включиш нов HD. Но ако имаш вече HD и SD, и искаш да върнеш SD и да го замениш с HD, може и да имаш проблем. Ако обаче имаш само SD приемник (или приемници) и искаш да замениш един от тях с HD, мисля че няма да има проблем. Или още по-просто казано, нови допълнителни приемници - HD, ползван SD за HD — единствено ако вече няма такъв.

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2012 10:05 am
от Airfan
Ilves написа:
Airfan написа:... И моят въпрос е същия, дали може да се смени при желание от моя страна. Горното го дадох като пример, че явно може. ...

Има разлика между това някой да добави (или да се включи с) (един или) два допълнителни приемника и това, да иска да замени ползван досега SD приемник с HD такъв. За смяна, както писах, условието беше да няма друг HD приемник към договора. Тоест, ако включваш допълнителен, едва ли ще е проблем да включиш нов HD. Но ако имаш вече HD и SD, и искаш да върнеш SD и да го замениш с HD, може и да имаш проблем. Ако обаче имаш само SD приемник (или приемници) и искаш да замениш един от тях с HD, мисля че няма да има проблем. Или още по-просто казано, нови допълнителни приемници - HD, ползван SD за HD — единствено ако вече няма такъв.

Аха. А идеи какви са причините да не може да сменя SD приемника с HD при положение, че вече имам HD приемник?

Re: Второ STB - модел

МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2012 10:34 am
от Ilves
Airfan написа:... Аха. А идеи какви са причините да не може да сменя SD приемника с HD при положение, че вече имам HD приемник?

Е, аз казвам какво ми казаха преди време — това е вероятно преди 6 месеца. Сега може и да е различно. Аз исках да сменя моя главно заради възможността за запис с новите и ми отговориха, че за допълнителни нови приемници няма проблем, но ако потребител вече има поне едно устройство, с което да записва, не можело да се прави смяна. Един вид сменят когато е наложително, а не просто по желание. Ако има абонамент за HD канали особено, предполагам че е нормално да сменят приемника.