Конкуренцията ДНЕС

С други думи - СПАМ :)

Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Съб Ное 19, 2011 1:53 pm

Да не разводняваме другите теми, предлагам тук да обсъждаме конкуренцията и всичко свързано с новините около телекомуникационните услуги иии...не само. :)

КЗК глоби „Blizoo” с 30 хил. лева за заблуда на клиенти
Изображение

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глобява с 30.3 хил. лева телекомуникационния оператор Blizoo за заблуда на клиенти. Проверка на антимонополния орган е показала, че интернет доставчикът умишлено е заблуждавал клиентите си като е рекламирал пакет включващ повече от 150 телевизионни програми, а в действителност предлага само 112.


Проверката на КЗК е следстиве от сигнал, получен на електронната поща на комисията. В него клиент посочва, че информацията за интернет услуга blizoo NET 50, качена на сайта на компанията, не е пълна и не уточнява дали предлаганата максимална скорост за качване е за български, международен или за двата вида интернет, и гарантирана ли е тя.

Това е втората глоба за Blizoo, след като по-рано тази година КЗК им наложи санкция от 56 288 лв. за нелоялна конкуренция по жалба на "Нет 1". Санкциите са процент от оборота на компанията за миналата година.


Източник:" livebiz.bg"

Абе то бълха ги ухапала, НО все пак е налице адекватна реакция от КЗК и така трябва да е.
Иначе от "Далеч" едва ли не са знаели, че могат да бъдат гобени за откровенните си лъжи...целта ня занятието е да се излъжт, колкото се може повече хора.
Вместо да инвестират в мрежата си и в способни мрежови специалисти, те са тръгнали по кривия път и използват в борбата с опонентие си НЕ позволени средства :D

Докато са с това мислене няма да прокопсат...лошото е, че болшинството от хората са много наивни и нямат елементарна компютърна грамотност.Какво ти разбира леля Пенка от третия етаж, че Кууулбокс използват индивидуално оптично влакно от техническия център ДО машината на Абоната, а други са на "хибридно влакно" хахаха. :D
Но ето, че са успяли да я излъжат женичката :emo:
Последна промяна VanCool на Съб Ное 19, 2011 1:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Съб Ное 19, 2011 1:56 pm

Булсатком кандидатства за четвърти GSM оператор

Телекомуникационният оператор Булсатком, предлагащ цифрова телевизия и оптичен интернет, смята да разшири дейността си, предлагайки и мобилна телефония, съобщиха от компанията.

Тя вече е подала заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа при използване на 2 х 5 MHz в обхват 1800 MHz. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), с решение №953 от 06.10.2011г., обяви намерение за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz на Булсатком.

Съобщението за намерение на КРС за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz е публикувано в Държавен вестник. Всички заинтересовани предприятия са имали възможност да подадат заявления за ползване на този спектър в срок до 21 дни от публикуване на съобщението. В случай, че в посочения срок не са постъпили други заявления, регулаторът ще предостави свободния радиочестотен спектър на оператора, който първоначално е заявил интерес към него.

При проявен допълнителен интерес и в случай, че наличният свободен ресурс се окаже недостатъчен за ползване от всички лица, подали заявление, КРС ще обяви състезателна процедура. Предстои обявяване на решението на КРС относно издаването на разрешението за ползване на Телекомуникационния оператор.

От Булсатком твърдят, че нямат нищо общо с компанията "4 Джи" (компанията, кандидатствала за разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 2 GHz), както и с другите компании, подали заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа.

(C) Plovdiv24.bg | Източник:агенция "Фокус"
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот plameni » Съб Ное 19, 2011 2:23 pm

М-Тел пуска нет със скорост 1 Gbps
14:31, 18.11.2011

София. Уникалната за страната скорост до 1 Gpbs за фиксиран интернет ще предлага М-Тел от следващата седмица. Предложението е разработено от телекома съвместно с Мегалан Нетуърк и Spectrum Net и е в сила от 21 ноември в градовете София, Варна, Пловдив и Бургас.

Всеки клиент, който в момента използва високоскоростен интернет до 100 Mbps, автоматично ще получи възможността да сърфира със скорост до 1Gbps, без да плаща допълнително.

Останалите клиенти също могат да получат уникалната за страната скорост, като се абонират за високоскоростен интернет до 100 Mbps само за 14,90 лева на месец при двугодишен договор и за 18,90 лева месечно при договор за една година.

Друго предимство на офертата е, че не се плаща инсталационна такса. Освен това, месечната такса не се променя по време на целия договор, а за този период може безплатно да се ползва Wi-Fi рутер. Офертата е валидна до 31 януари 2012 година. След изтичане на промоционалния период скоростта отново става 100 Mbps.

Основното преимущество на предложението е, че то е за неограничен, надежден и високоскоростен интернет до 1Gpbs, който стига директно до дома на клиента чрез оптично влакно.

До момента никой у нас не е предлагал фиксиран интернет със скорост до 1Gpbs. Тя многократно надвишава скоростта, която предлагат другите оператори на пазара в офертите си за фиксиран интернет.

Източник: Стандарт Нюз
Ooops! Did my sarcasm hurts your feelings?

За всяко явление може да се намери логично, просто и напълно погрешно обяснение...
Аватар
plameni
 
Мнения: 1171
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 11:04 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Съб Ное 19, 2011 2:34 pm

Момчета, усещате ли, че ще трябва да си сменяме ланките иииииии - хардовете... :D
Ето защо от Куулбокс се бавят...хубавите неща - бавно стават! ;)

Случаят с леля Пенка от 3-ия етаж е актуален и в този случай - тази гигабитова връзка си е маркетингов трик.
С тези механични хардове в момента - НЕ може да се достигнат такива високи скорости, които предлага гигабитовата връзка.Друг е случаят, колко хора го осъзнават.

Ще трябва да се преминава в райд масив на SSD-та...примерно с нещо такова:
Изображение

Компанията Corsair разшири гамата си от SSD носители с пускането на производителното устройство Performance Pro. Моделът е предназначен за използване в компютърни системи, извършващи интензивна обработка на мултимедийно съдържание и снимки.

Представеният нов продукт е произведен във форм-фактор 2,5-инча и е поместен в метален корпус. SSD носителят е изготвен на базата на контролер Marvell и флаш-чипове MLC (Multi-Level Cell) NAND. Устройството ще бъде достъпно във вид на два модела, които ще се различават само по своя капацитет: 128 GB и 256 GB. Максималната скорост за четене на информация достига до 515 MB/s, а максималната скорост за запис на данни - до 440 MB/s. За връзка със системата се използва интерфейса SATA3 (трансфер на данни до 6 Gb/s). Носителите поддържат командата TRIM в Windows 7, а така също могат да се използват и в компютри, работещи под управлението на операционните системи Windows, Mac OS X или Linux. Двата модела SSD дискове позволяват използването им, както във вид на отделни устройства, така и в RAID масиви, а производителят ще ги предлага с 3-годишна гаранция за качество.

Информация за началото на продажбите и размера на препоръчителните цени на новите SSD Corsair Performance Pro все още няма. Въпреки това, на нас ни е известно, че в комплект с носителите ще се доставя адаптер, който позволява инсталирането им в 3,5-инчово вътрешно отделение на компютърната система.
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Съб Ное 19, 2011 2:56 pm

Изображение

Всяко денонощие в интервала от 00:00 до 18:00 часа скоростите се увеличават с 50%. Увеличението важи за всички неограничени тарифи и касае българските скорости. Скоростта на ъплоуд също нараства.


Промоция е валидна за районите с покритие на Оптика до сградата, в които Мегалан Нетуърк AД предоставя своите услуги.


Източник: м-Тел

Яко са настъпали педала на газта. 8-)

Куулбокс трябва да си променят политиката по отношение на рекламата!!!
За тарифните планове и услугите е повече от ясно - там промените са наложителни!
Относно рекламата, обаче Куул търпят сериозна критика.
Сякаш управителното тяло на ITD не познава народопсихологията на българския народ - не разбрахте ли, че хората обичат помпозните неща и показността...така се печелят масовите наивни клиенти.
Против съм Куул да тръгне по стъпките на тарикатите от Мен-Тел и "Далеч"...мисълта ми е, когато Куул имат нещо да рекламират, да го правят като опонентите си - масово, помпозно и показно!

Куул, слаби сте в рекламата...пак прочетете и помислете върху случаят с леля Пенка...не съм го дал този пример случайно. :) ;)
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот pmhawk » Нед Ное 20, 2011 12:40 am

VanCool написа:.........

Аз вече си смених отдавна ланката и рутера с гигабитови, сега чакам от Кулбокса да пуснат новите 1000 мегабита медии :)
pmhawk
 
Мнения: 142
Регистриран на: Пет Юни 18, 2010 11:58 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Нед Ное 20, 2011 1:02 pm

Е само ланката - няма да помогне. :(
Вземи да се ограмотиш, в интернет има един тон материал кое, как и защо. Първо научи англисйки обаче. То се вижда че на теб трябва да се помогне! :D ;)
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот pmhawk » Нед Ное 20, 2011 1:14 pm

Дечко :rofl:
pmhawk
 
Мнения: 142
Регистриран на: Пет Юни 18, 2010 11:58 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот VanCool » Нед Ное 20, 2011 1:15 pm

Бебок :D
Аватар
VanCool
 
Мнения: 297
Регистриран на: Чет Юли 15, 2010 1:59 pm

Re: Конкуренцията ДНЕС

Мнениеот veronime » Пон Ное 21, 2011 2:34 pm

VanCool написа:Изображение

Всяко денонощие в интервала от 00:00 до 18:00 часа скоростите се увеличават с 50%. Увеличението важи за всички неограничени тарифи и касае българските скорости. Скоростта на ъплоуд също нараства.


Промоция е валидна за районите с покритие на Оптика до сградата, в които Мегалан Нетуърк AД предоставя своите услуги.


Източник: м-Тел

Яко са настъпали педала на газта. 8-)

Куулбокс трябва да си променят политиката по отношение на рекламата!!!
За тарифните планове и услугите е повече от ясно - там промените са наложителни!
Относно рекламата, обаче Куул търпят сериозна критика.
Сякаш управителното тяло на ITD не познава народопсихологията на българския народ - не разбрахте ли, че хората обичат помпозните неща и показността...така се печелят масовите наивни клиенти.
Против съм Куул да тръгне по стъпките на тарикатите от Мен-Тел и "Далеч"...мисълта ми е, когато Куул имат нещо да рекламират, да го правят като опонентите си - масово, помпозно и показно!

Куул, слаби сте в рекламата...пак прочетете и помислете върху случаят с леля Пенка...не съм го дал този пример случайно. :) ;)Да,....рекламата е хубаво нещо, но както знаете най-добрата реклама е тази, която не се гледа само на клип или билборд, а може да се усети от клиента. В Cooolbox и за напред ще се стремим както до сега, да даваме на клиентите си допълнителни възможности и ползи при предоставянето на услуги и това е нашият приоритет, както и най-вече това, което сме рекламирали да го предоставим на 100%!
Аватар
veronime
 
Мнения: 24
Регистриран на: Пет Юли 23, 2010 4:01 pm

Следваща

Назад към На лафче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron