ПРАВИЛА НА ФОРУМА !

ПРАВИЛА НА ФОРУМА !

Мнениеот NIK THE FLASH » Чет Ное 27, 2008 2:49 pm

1. Правила на ФОРУМА

1.1. Постовете трябва да са в съответните теми. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата преди да постват. Потребители, които често постват в грешни теми, могат да бъдат предупредени (виж политиката по-долу).
1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.
1.3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже с някой от модераторите. Потребители, които се правят на модератори, ще бъдат предупреждавани.
1.4. Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването на порнографски снимки, текстове и други, са недопустими.
1.5. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст". Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), или много цветен текст и други. Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самият си пост. Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани.
1.6. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
1.7. Спамът няма да бъде толериран в никакъв случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и офтопици). Това включва и предлагането на хостинг (платен и безплатен), платен превод на филми и т.н., инсталации/услуги срещу заплащане и други. Спам и тотален офтопик се допуска само в раздел "На лафче" и всичките теми, които са налице в него.
1.8. Модераторите си запазват правото да променят или махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
1.9. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.
1.10. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица, могат да си свалят и инсталират. Постовете, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Това е български форум - не международен.

2. Подписи

2.1. Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или 1 до 3 картинки. Размерът на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален).
2.2. Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия, както и този в самите постове (без emoticons, заплахи, обиди и други)
2.3. Линкове са разрешени. Линковете се включват към текстовите ограничения изложени по-горе. Линкове към дразнещи страници могат да бъдат махани.
2.4. Потребители, които не спазват тези правила, ще бъдат предупреждавани.

3. Аватари

3.1. Потребителите могат да използват аватари не по-големи от 120/120 пиксела и до 60 Кб обем. Не е препоръчително използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
3.2. За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите.
3.3. Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

4. Политика

4.1. Потребителите биват предупреждавани ако са в разрез с правилата. Ако се наложат по сериозни санкции, ще последва и бан.
4.2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
4.3. Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени, трябва да се свържат с Администратор или Модератор. Ако потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то модераторското предупреждение ще бъде махнато. Последното мнение има Модераторът на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблема не е изключително важен.
4.4. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP, влизане във форума като гост и други.
4.5. Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
Аватар
NIK THE FLASH
Мениджър на водопад
 
Мнения: 65
Регистриран на: Сря Ное 26, 2008 3:21 pm

Назад към Програми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта