Отстъпка за лица с намалена трудоспособност

Форум за проблеми, идеи и предложения свързани с Cooolbox

Отстъпка за лица с намалена трудоспособност

Мнениеот GH0STFACE » Чет Юни 23, 2016 11:07 am

Здравейте,
пиша във връзка с с вашата промоция "Социална програма" (Отстъпка за лица с намалена трудоспособност).

От условията на отстъпката оставам с впечатление, че едно домакинство може да се възползва от тази отстъпка само ако прехвърли договора на името на лицето, което има решение от ТЕЛК.

Всички знаем, че за да се възползват хората от такъв вид отстъпки прехвърлят услугите на баби, дядовци и роднини до незнайно кое коляно.
В моя случай обаче, лицето е непълнолетно дете, което наистина е част от това домакинство, но според условията, няма как да му се прехвърли услугата, защото няма 18 години.

Според мен така поставени условията от управата на Cooоlbox, са пренебрегнати точно най-уязвимата част от обществото, а именно семействата с деца с увреждания.

Искам да си изразя крайното разочарование от този факт, защото вместо в тази държава да се прави всичко възможно семействата на деца с увреждания да бъдат облекчавани по всякакъв начин, те са тъпкани, мачкани и отхвърляни не само от самото общество но и от институциите с тяхното безхаберие и незаинтересованост.

Само който има дете в такова положение знае какво му струва месечната издръжка и би разбрал, че дори облекчение от 10 лв би било добре дошло. 10 тук, 10 там и то се събират.

Призовавам останалите потребители, независимо в какво положение са, да си изразят мнението по този "проблем" и дано някой от господа ръководителите, на иначе позитивно настроените Cooolbox, да чуят и разберат положението на тези деца.

Благодаря за вниманието!
I gotta red bandana, wrapped arround the chrome .44
Аватар
GH0STFACE
 
Мнения: 361
Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 11:34 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Отстъпка за лица с намалена трудоспособност

Мнениеот Joy » Чет Юни 23, 2016 4:56 pm

Здравейте, @GHOSTFACE,

Знаем, че трудностите, с които се сблъскват семействата с деца с увреждания не са леки. Съпричастни сме с положението на хората с увреждания, поради което имаме и социална програма с отстъпка. Предоставяме услуги с отстъпка на лица с над 71% намалена трудоспособност, след представяне от страна на тези потребители на актуален валиден документ, удостоверяващ посочените обстоятелства и издаден от компетентен орган (ТЕЛК). Необходимо е титулярът на услугата да бъде с намалена трудоспособност, защото той е човекът, от чието име се сключва договор. Според законите в България ние предоставяме услуги само на пълнолетни граждани и няма как да се сключи договор с непълнолетно лице. Това са условията на нашата социална програма, а дали има хора, които злоупотребяват по някакъв начин с нея, това не можем да кажем. Ние го правим с най-добри чувства и в знак на съпричастност.
Аватар
Joy
Модератор
 
Мнения: 350
Регистриран на: Пон Юни 08, 2015 4:12 pm

Re: Отстъпка за лица с намалена трудоспособност

Мнениеот GH0STFACE » Чет Юни 23, 2016 9:32 pm

Ясно е, че с най-добри чувства го правите, но само от вас зависи да приемете в тази програма да участват и децата на родители. Договора спокойно може да си остане на името на родителя, а за доказателство да ви се представи ТЕЛК на детето.

Или просто не става така, защото сте субсидирани за тази програма и всъщност тези 30% отстъпка ги поема държавата и изискването за ТЕЛК на името на титуляра да е тяхно. И съответно трябва да се отчетете към тях с необходимите доказателства, за да си ви преведат парите.

Ако все пак не е така и това си е само ваша инициатива, моля ви преразгледате условията, така че и тези семейства да могат да получат някаква помощ.

Благодаря.

Sent from my Leo toy using Tapatalk.
I gotta red bandana, wrapped arround the chrome .44
Аватар
GH0STFACE
 
Мнения: 361
Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 11:34 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Общи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта