От вчера гоня един проблем и мисля, че го проследих до интернета ми към вас.
Може би от няколко дни на телефона спряха да ми звънят Whatsapp, Viber, Telegram като ме търсят докато телефона е заключен и "спи". Андроид 6.0.1, МИУИ 8. До оня ден нещата бяха наред и whatsapp (което ползваме 90% от времето) звънеше винаги като ме търсят.
Но загубих два дни в търсене на проблема. Пак да кажа, че до преди няколко дни нещата работеха идеално. Не съм пипал нищо отдавна по телефона.
Като заключа и оставя телефона на бюрото, и след 10-20-30 минути или нещо такова (впоследствие видях, че се случва и след 5-10 минути поне толкова изчаквам) ме потърсят от друг телефон (и доставчик) по whatsapp/viber/telegram, изобщо не звъни. И след 10-15 минути или нещо такова, евентуално виждам нотификациите за пропуснати повиквания, или когато светна екрана/събудя телефона всичките излизат веднага за пропуснатите повиквания.
И това е многократно възпроизводимо!
Минавам на мобилен нет за 2-3 часа, и провеждам същите експерименти, изчаквам повече от час, търсят ме и звънят месинджърите нормално. Пробвано поне два пъти последователно.
Рестартирах и рутера, и AP-то (ползвам отделно АП от микротик рутера).
И понеже имам още един ISP в нас, през рутера насочвам телефона да минава през другия ISP за пробата. Изчаквам както е реда, и също няма проблеми!
За мен остава проблемът да е нещо при кулбокс, предполагам нещо около пуш сървърите на гугъл, защото като заспи тел-а, предполагам минава в push. Не знам, но бих се радвал на компетентно мнение от някой в Кулбокс.
Благодаря.